Outokumpu

Kiertotalouden kovinta kärkeä

Harva tietää, että Euroopan suurin kierrätyskeskus sijaitsee Torniossa. Tai ehkä sen tietävät kaikki paitsi minä. Vaikuttavaa se on joka tapauksessa. Kuten on sekin, että Outokummun ruostumaton teräs on maailman vastuullisinta. Takaisin Tornioon, missä tuota kestävän rakentamisen kulmakiveä valmistetaan. On iso yhteinen henkselin paukuttelun aihe, että Suomesta tulee ruostumatonta terästä, joka on valmistettu 90 % kierrätetystä materiaalista ja alan keskiarvoa 70 % pienemmällä hiilijalanjäljellä. Voisihan tuosta, ja vaikkapa siitä, että Outokumpu on ainoana teräsyhtiönä sitoutunut rajoittamaan ilmaston lämpenemisen alle 1,5 ºC, kertoa vähän enemmänkin. Tehdään siis niin.

Eli henkselit paukkumaan ja häntä ylös. Lähdimme kertomaan maineteoista yhdessä. Grundlage suunnitteli ketterästi "Accelerating Circularity" kampanjasivuston, graafiset elementit sekä asiantuntijahaastatteluiden pohjalta sisältömarkkinointia tekstin, kuvien ja videon muodossa. Huh. Mukavasti hommaa ja hienoakin hienompi aihe.

Eikä siinä vielä kaikki. Harva nimittäin oikeasti tietää, millaista maailmaa Outokumpu on visioinut aina vuoteen 2050 asti. Siinä teräs on täysin hiilineutraalia, kestävää ja monipuolista rakennusmateriaalia, joka kiertää niin kuin Väyrynen vaaleja, eli ikuisesti. Tämän ympärillä pyörivät lisäksi kaikki kiertotalouden muut maailmaa parantavat ilmiöt energiatehokkuudesta vetytalouteen ja innovaatioista uusiin palvelumalleihin. Siispä sisältöä onkin jatkossa luvassa lisää.