Hakola

Hakolateillä

Huonekaluvalmistaja Hakola on suomalainen menestystarina – sellainen, josta monen pitäisi ottaa oppia. Että kuinka brändiin voi olla sisäänrakennettuna jotain niin arvokasta, että se on paljon valmistamiaan huonekaluja suurempaa.

Koska Hakola on asiakas, joka on tehnyt kaiken oppikirjan mukaisesti jo alusta asti, ei visuaalisuuteen ja vahvaan omaan tyyliin kajottu laisinkaan. Kirkastettiin kuitenkin brändiydintä, eli visiota, missiota ja arvoja. Jotta se loistaisi tulevaisuudessa vieläkin kirkkaammin ja varmistettaisiin, että suunta on jatkossakin juuri oikea. 

Maailman reiluimman designyrityksen ensimmäinen ulostulo teki kuitenkin nopean h-käännöksen, kun koronakriisi rimpuili maailmankirjat sekaisin. Viikossa ideasta konkretiaksi muodostui jotain, millä on oikeasti merkitystä: Ystävät-mallisto, jonka muodossa Hakola avasi nettikauppansa myyntikanavaksi 12 suomalaiselle designyritykselle, joiden kivijalkamyynti oli romahtanut.

Idea syntyi Grundlagessa ja toteutettiin yhteistyössä Hakolan tiimin kanssa. Ystävät-mallisto on on tarjolla Hakolan verkkokaupassa torstaina 26. maaliskuuta alkaen. Yhteisenä nimittäjinä kaikille tuotteille on kotimainen valmistus, korkeatasoinen muotoilu ja monessa myös vahva käsityön osuus. Ystävät-mallistossa on mukana Hakolan lisäksi Lundia, Eero Aarnio Originals, Lapuan Kankurit, Peltola, Katri Nuutinen, Lokal, Hetkinen, Kind For Dogs, Himmee, Poiat, Made By Choice ja éN Hats.

Hakolan CEO ja luova johtaja, Annaleena Hakola, kiittelee salaman nopeaa reagointia:

“Yhtäkkiä korona tuli silmille siten, ettemme millään muotoa voineet enää noudattaa aikaisempaa suunnitelmaa. Mari Taulerin hämmästyttävä ideointikyky, Grundlagen luovuus ja erinomainen osaaminen sekä loistava palvelu varmisti, että meillä oli pöydällä hetkessä suurempi ja merkityksellisempi ajatus.

Marilta ja Grundlagelta ei todellakaan saa mitä tilaa, vaan jotain paljon enemmän. Tunteja ei lasketa, vaan kaikkien tavoitteena on vain paras mahdollinen lopputulos ja työt tehdään vedet silmissä naurusta. En voisi olla tyytyväisempi!"

Designkaveria ei jätetä.