Tekologia-podcast-sarja

Äänitorvi paikallisille energia-asioille

Turku Energia on yllättävän hyvä energiayhtiö. Yllättävän hyvä siksi, että harva tietää esimerkiksi siitä, kuinka edelläkävijä se on ollut ympäristöystävällisempien energiantuotantotapojen kehittämisessä jo vuosikymmeniä. Toiseksi sillä on myös merkittävä rooli paikallisten ihmisten arjessa aina huoltovarmuuden varmistamisesta mitä erilaisimpien taideprojektien mahdollistamiseen ja seutukuntalaisten työllistämiseen.

Hyvää oli oikeastaan niin paljon, etteivät perinteiset mainospinnat riittäneet. 

Valittiinkin siis media, joka istuu arkeen, jonka kulutus on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina ihan kaikenikäisten keskuudessa ja josta voi tehdä juuri omannäköisensä. Ja siitä syntyi Tekologia-podcast – podcast siitä, kun oikeasti tehdään, eikä vain sanota, että tehdään.

Förin äijänäkin tunnetun Markku Heikkilän luotsaamaa Tekologia-podcastia on ilmestynyt toistaiseksi kahden kauden verran. Ensimmäisellä kaudella kuultiin Turku Energian omien asiantuntijoiden näkemyksiä muun muassa ekologisesta kaukolämmöstä ja siitä, mitä työelämältä nykyään odotetaan, kun toisella kaudella studioon saatiin mukaan toinen toistaan kiinnostavampia vieraita, kuten Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Tekologiasta olemme oppineet, että sisältö ratkaisee: yli 70 % kuuntelijoista on kuunnellut jakson loppuun, ja sellainen brändin parissa vietetty aika on kullanarvoista. Mutta mikä vielä merkityksellisempää, on nyt entistä useammalla mahdollisuus pysyä kartalla seutukuntansa energia-asioista, olipa itse missä tahansa.

Koska niistä on kestävä tulevaisuus tehty.