Gustavo

Merityisiä elämyksiä 

Ravintola Gustavo on Välimeri Turun Aurajokirannassa, ollut jo vuodesta 2016, ja Grundlagen tiimi on ollut sen kasvutarinassa mukana ihan konseptoinnista lähtien. 

Ravintolan konsepti, brändi-identiteetti ja tone of voice ovat syntyneet Grundlagen ja ravintolan omistajien selkeiden visioiden pohjalta. Brändin ydin luotiin harkiten, jotta se tiukasti kilpaillussa markkinassa olisi vahva ja kestäisi ajassa – mutta skaalautuisi toisaalta myös muillekin liiketoiminta-alueille, kuten catering- ja lounastoimitusbisneksiin. 

Alussa on juuri.

Se on nyt neljävuotias, puksuttaa lempeästi Gustavossa. Joka aamu siitä leivotaan uusi leipä. Sellainen Gustavon, joka saa aikuisen miehenkin kyyneliin. Sitten se menee takaisin jääkaappiin, seuraavaa aamua odottamaan. Mitä useampi leipä siitä leivotaan, sitä paremmin se voi.

Gustavo on ollut Aurajoen rannassa Linnankadun notkeessa yhtä kauan kuin juuri. Gustavo on keittiömestari Markus Rautalan unelma, josta on tullut jotain niin todellista, että sinne voi kävellä sisään. Se on Välimeren kokoinen pala Turkua.

Gustavon tarina kumpuaa sieltä, missä on kaiken alku – ikoniseksi muodostuneesta, itsetehdystä juuresta. Tarina, kuten sekä liiketoiminnalle että rakennukselle arvoa antavat ikkunateippaukset, menut ja lukuisat yksityiskohdat, ovat Grundlagen suunnittelupöydältä. 

Keväällä 2020 käynnistimme nopean toiminnan joukot, jolla saatiin pidettyä Gustavon juuret Aurajoen rannalla myös jatkossakin. Ravintoloitsija ja keittiömestari Markus Rautala kertoo kokemuksestaan Grundlagen asiakkaana seuraavasti:

Grundlage on todellakin näyttänyt valoa koronan luomaan varjoon. Grundlagen tiimin strateginen ymmärrys, kyky auttaa näkemään kriittisiä liiketoimintamahdollisuuksia, tilanteessa missä bisneksestä sulaa 95% yhdessä yössä on huikea. Yhteisponnistuksena käänsimme kaupan kivijalasta verkkoon ja loimme oman kotiinkuljetusmallin nollasta – sekä markkinoimme tämän asiakkaille menestyksekkäästi 0 € budjetilla.

Asiakaskokemus alkaa nimittäin jo ennen ravintolaan astumista, myös poikkeuksellisina aikoina, kantaa vierailun yli ja jatkuu parhaimmillaan pitkälle sen jälkeen. Ehkä ihanana muistona ihan sinne vuosienkin päähän.

Buon Appetito!