FourFerries

Laskettiin lautat vesille

Four Ferries on Åbo Akademin ja Turun yliopiston tutkijoiden perustama yritys, jonka lippulauttatuote on 4f Studio, digitaalinen oppimis- ja opetusympäristö kaikille koulutustasoille. Sen matematiikanopetukseen painottuva eMath-ympäristö on ideologialtaan vallankumouksellinen: sen sijaan, että keskityttäisiin oikeaan tai väärään lopputulokseen, näyttää ohjelma, missä kohtaa yhtälöä ollaan lähdetty harhateille. Matikan ei nimittäin pitäisi olla kammottavaa tai piiskaavaa, vaan ilahduttavaa ja oivaltavaa.

Ongelmanratkaisuun erikoistuneella yrityksellä oli kuitenkin ratkaistavanaan ihan oma ongelma. Nimittäin että miten päin sitä pitäisi olla, että ideologia paistaisi matikka-ahdistuneimpaankin risukasaan?

Onneksi Grundlagesta löytyi sillä saralla vahvaa kokemusasiantuntijuutta. Ensimmäisestä reaktiosta muotoutui insight, jonka pohjalta brändityö aloitettiin:

“MiHiN mAtiKkaA eEs tArVii??”

Kävi ilmi, että aika moniinkin asioihin. Sellaisen mittakaavan asioihin, kuten että se harjoittaa analyyttistä ja kriittistä päättelyä, jotka ovat lähtökohtana itsenäiselle ajattelulle ja tasa-arvon toteutumiselle yhteiskunnissa.

Matikan ja sen tasa-arvoisen ja laadukkaan opetuksen merkitys valkenivat kertaheitolla, ja sitä myötä myös missio, visio, arvot ja tarina. Visuaalisuus uutta logoa myöten ponnistivat samojen teemojen pehmeästä puolesta – matematiikka todella on kaikessa ympärillämme, luonnon harmoniassa ihan kävyistä ruusun terälehtiin.

Yhtälö ratkaistiin ja hyvälle pohjatyölle on nyt tukeva rakentaa. Brändityön jalkautus jatkuu ja Grundlagessa julistetaan vastakin myöhäismatematiikkaherännäisyyden ilosanomaa.