TBWA:lta ja hasanilta vahvistuksia uuteen turkulaiseen toimistoon.

Julkaistu 18.06.2019 12:29 | Päivitetty 14.09.2023 13:15

Turkulainen luova kollektiivi Grundlage on nyt ensisijaisesti mainostoimisto. Grundlagen perustaja ja Greative Director Mari Tauler kertoo muutoksen tapahtuneen luonnollisesti.

Grundlage sijaitsee nimensä mukaisesti kivijalassa. HejHylje! toimii toimiston näyttävänä maamerkkinä. Hylkeen kimpussa tällä kertaa ovat Laura Andersson, Heidi Haila ja Mari Tauler.

Grundlage sijaitsee nimensä mukaisesti kivijalassa. HejHylje! toimii toimiston näyttävänä maamerkkinä. Hylkeen kimpussa tällä kertaa ovat Laura Andersson, Heidi Haila ja Mari Tauler.

- Olen oppinut kantapään kautta kollektiivisen työskentelymallin haasteet ja haavoittuvuuden. Yrittäjistä koostuva yhteisö on juuri niin vahva kuin jokaisen oma panostus ja sitoutuminen sen hyväksi. Haasteeksi nousee yhteisten aikataulujen, intressien, priorisoinnin sekä osaamisenkin puute. On toki luonnollista, että jokainen pyrkii optimoimaan sitä omaa ja yrityksensä tekemistä, mutta tämä toiminnan muoto ei palvele tarkoitustaan eikä tarkoituksiani. Itse näen yrittäjyyden mahdollisuutena puristaa omasta osaamisestaan vielä timanttisempi ja viedä sitä ryminällä eteenpäin, mutta joillekin yrittäjyys voi olla tapa harrastaa ja täyttää vain seuraavaa päivää.

Mainostoimiston ydinpalveluja täydennetään jatkossakin kollektiiviin valikoiduilla yrityksillä, joten saan molemmista maailmoista parhaat puolet. Tänä päivänä ei enää asiantuntijuus riitä, pitää olla erinomainen, perustelee Tauler muutosta.

Grundlagen rivit vahvistuivat keväällä, kun TBWA:n Janne Kuntun jälkeen tiimiin liittyivät hasan & partnersin entinen luova suunnittelija Laura Andersson ja TBWA Helsingissä asiakkuusjohtajan roolissa ja johtoryhmän jäsenenä toiminut Heidi Haila.

- Me ollaan Marin kanssa vähän kuin yin ja yang, nuo maailmankaikkeuden kaksi vastakkaista, toisiaan täydentävää perusvoimaa. Grundlagen ydintiimissä on valtavasti energiaa, ideoita, näkemystä ja erinomaisuutta. Itse täydennän sitä strategisella osaamisella sekä vahvalla bisnesymmärryksellä. Ei ollut vaikea päätös liittyä tiimiin, jolta ei koskaan saa sitä mitä tilaa, vaan aina enemmän, summaa Haila mietteitään siirrosta.

- Haikailin takaisin Turkuun, mutta pelkäsin joutuvani tekemään kompromissin urani suhteen. Sain kuitenkin molemmat. Löydettiin toisemme Marin kanssa tuomaroidessani Vuoden Mainos -kisassa ja tuli heti sellainen olo, että tän tyypin kanssa haluan tehdä töitä, kertoo Laura Andersson innoissaan.

Turku on kasvava ja kehittyvä alue Konsulttitoimisto MDI:n ennusteen mukaan väestö kasvaa vuoteen 2040 mennessä alueella jopa kymmenen prosenttia. Turun elinvoimaisuus, talousalueen kehitysnäkymät ja alan tulevaisuusnäkymät innostavat Tauleria.

- Turussa on imua. Saan tasaisen tappavasti työhakemuksia ja tiedusteluja helsinkiläisiltä suunnittelijoilta, joten ei muuta kun pakkaamaan kalsonkeja muuttolaatikoihin, täällä odotellaan, nauraa Tauler, joka julkaisee uudet asiakkaat ja avaa työpaikat hakuun elokuussa.