Mainostoimisto Grundlage ideoi Hakolan Ystävät-malliston ja uuden myyntikanavan designyrityksille

Julkaistu 27.03.2020 09:13 | Päivitetty 14.09.2023 13:15

Turkulainen mainostoimisto Grundlage on tehnyt vuoden yhteistyötä huonekaluvalmistaja Hakolan kanssa. Työ on painottunut designbrändin toiseen ulostuloon. Vielä reilu viikko sitten työpöydällä ollut kampanjalähtö muuttui koronakriisin ansiosta aivan toisenlaiseksi. Hakolan satojatuhansia kävijöitä vuodessa palveleva verkkokauppa valjastettiin muiden suomalaisten muotoiluyritysten ilmaiseksi designtuotteiden myyntikanavaksi.

Hakolan Ystävät-mallistoon on koottu kotimaisen designin rakastettuja klassikoita, tulevia merkkiteoksia ja valloittavia yllättäjiä.

Hakolan Ystävät-mallistoon on koottu kotimaisen designin rakastettuja klassikoita, tulevia merkkiteoksia ja valloittavia yllättäjiä.

“Paineen alla ne parhaat ideat yleensä syntyvät, kertoo konseptin takana oleva Grundlagen Greative Director Mari Tauler. “Tämä koronaviruksen aiheuttama tilanne pakottaa meidät markkinoinnin asiantuntijat pohtimaan monelta eri näkökulmalta käsissä olevien brändiemme markkinointia ja viestintää. Yleensä meillä on kenkä kaasulla, mutta pitää myös osata vetää käsijarrusta ja lähteä liikkeelle uudelleen. Tällainen U-käännös onnistuu vain Annaleenan tyyppisen ihmisen kanssa. Idean esittämisen jälkeen kesti noin 12 tuntia ja yhteistyöyrityksiä oli ympärillä. Grundlagen slogan, Et saa mitä tilaat, saat mitä tarvitset, osoittautui taas loistavaksi lähtökohdaksi ajattelulle. Normaalisti tehdään u-käännös, mutta me teimmekin Hakolalla h-käännöksen. Näin Ystävät-mallisto sai alkunsa.", kertoo Tauler.

Ystävät-mallisto on tarjolla Hakolan verkkokaupassa torstaina 26. maaliskuuta alkaen. Yhteisenä nimittäjinä kaikille tuotteille on kotimainen valmistus, korkeatasoinen muotoilu ja monessa myös vahva käsityön osuus. Ystävät-mallistossa on mukana Hakolan lisäksi Lundia, Eero Aarnio Originals, Lapuan Kankurit, Peltola, Katri Nuutinen, Lokal, Hetkinen, Kind For Dogs, Himmee, Poiat, Made By Choice ja éN Hats,

“Yhtäkkiä korona tuli silmille siten, ettemme millään muotoa voineet enää noudattaa aikaisempaa suunnitelmaa. Mari Taulerin hämmästyttävä ideointikyky, Grundlagen luovuus ja erinomainen osaaminen sekä loistava palvelu varmisti, että meillä oli pöydällä hetkessä suurempi ja merkityksellisempi ajatus. Marilta ja Grundlagelta ei todellakaan saa mitä tilaa, vaan jotain paljon enemmän. Tunteja ei lasketa, vaan kaikkien tavoitteena on vain paras mahdollinen lopputulos ja työt tehdään vedet silmissä naurusta. En voisi olla tyytyväisempi!", kiittelee Hakolan luova johtaja Annaleena Hakola.