Hasanin ja TBWA:n kasvatti turkulaisen menestystarinan, Grundlagen, luovaksi tiimin vetäjäksi.

Julkaistu 18.12.2020 09:50 | Päivitetty 14.09.2023 13:15

Työuraa hasan & partnersilla ja TBWA:lla luovana suunnittelijana tehnyt Janne Hongell on nimitetty turkulaisen mainostoimisto Grundlagen luovan tiimin vetäjäksi. Hongell aloitti uudessa roolissaan marraskuun lopussa.

Janne Hongell

Janne Hongell

Toimitusjohtaja ja perustaja Mari Tauler on uudesta nimityksestä innoissaan.

“Janne järjestelee päässään asioita uskomattomalla tavalla ja synnyttää niistä uutta. Vetovastuun antaminen luovan tiimin vetämisestä on järkevintä mitä voin tehdä, vaikka itse toki vallattoman idearikas olenkin”, Tauler nauraa.

2018 perustetun mainostoimisto Grundlagen henkilömäärä on kasvanut kahdessa vuodessa kahdesta kahteentoista, ja uusia rekrytointeja on tehty vuoden 2020 aikana nyt kuusi. Nuoren toimiston liikevaihto on ylittänyt jo tänä vuonna miljoonan euron. Tulevana vuonna tullaan panostamaan ennen kaikkea olemassa olevien asiakkaiden palveluun ja syvään yhteistyöhön.

“Tehdään aivan hullun kunnianhimoisesti hommia ja se näkyy ja tuntuu. Meille kaikille palvelulupauksemme, et saa mitä tilaat, tarkoittaa aina itsensä ylittämistä. Meillä on perversio siihen, että turkulainen toimisto on tulevaisuudessa yksi varteenotettavimmista ehdokkaista, kun lähdetään muotoilemaan bisnestä uudelleen”, Tauler intoilee.

Määrä ei ole itseisarvo

Nopeasti kuusinkertaistuneen Grundlagen kasvutarinaa todistanut Hongell kokee toimiston olevan nyt kohdassa, joka on täynnä mahdollisuuksia.

“Tämä on sweet spot, jossa ollaan määrällisesti ja laadullisesti hyvässä luovan toimiston mitassa. Grundlagen strateginen kivijalka on rakennettu loistavasti ja meillä on monipuolinen luova tiimi ja asiakkuudet, joiden avulla se pystyy toimimaan. Nyt voidaan keskittyä syvyyssuuntaiseen kasvuun. Kun luovuus voi hyvin, se houkuttelee luokseen lisää luovuutta, ja täällä kivijalassa on kyllä tilaa. On hassua ajatella, että luovuus vierastaisi maantieteellistä sijaintia”, Hongell pohtii.

Esikuvina alan parhaat

TBWA:lta ja hasanilta tiensä Grundlageen on löytänyt Hongellin lisäksi muitakin. Ikonisten toimistojen perintö näkyy Grundlagen kunnianhimossa ja standardeissa tekijöiden kautta.

“Olen nähnyt Turun tavan työskennellä, lähtenyt pariksi vuodeksi Helsinkiin, palannut takaisin Turkuun, lähtenyt uudelleen Helsinkiin ja lopulta tullut Grundlageen. Joku voi ajatella sitä päättömänä, mutta on korvaamatonta olla päässyt kokemaan erilaisia työkulttuureja ja -tapoja ja luovuudenjohtamismalleja”, Hongell sanoo. “Kun on kasvanut alan parhaiden mentoroitavana, sellaisten poutasten, niemisten ja wackereiden, ne jäävät pään sisälle asumaan”, Hongell naurahtaa.