Grundlagen luova tiimi vahvistui kahdella suunnittelijalla – toimistossa jo 12 tekijää

Julkaistu 29.01.2021 09:20 | Päivitetty 14.09.2023 13:15

Samu Rintala ja Mikko Heikkilä aloittivat uusissa rooleissaan Grundlagen luovassa tiimissä tammikuun alussa. 2018 perustettu mainostoimisto on kuusinkertaistunut kolmen vuoden aikana ja sen henkilömäärä on nyt kaksitoista.

Samu Rintala ja Mikko Heikkilä luovan johtajan Janne Hongellin tiimiin

Samu Rintala ja Mikko Heikkilä luovan johtajan Janne Hongellin tiimiin

Luova johtaja Janne Hongell on rekrytoinneista innoissaan.

“Tänä vuonna haluamme panostaa ensisijaisesti syvyyssuuntaiseen kasvuun ja Samun ja Mikon myötä saamme palettiin taas ihan ainutlaatuista osaamista ja lisäarvoa. Olen seurannut heidän tekemisiään jo pidempään, ja olen ihan liekeissä, että he valitsivat Grundlagen”, Hongell toteaa.

Yhdeksän vuotta ensin Zeelandissa ja sittemmin Hansdotterissa vaikuttanut Rintala on AD ja suunnittelija, joka on aloittanut kirjoittajana ja sittemmin erikoistunut liikkuvan kuvan suunnitteluun ja käsittelyyn. “Turun paras liikemies”, Hongell naurahtaa.

Rintalan vakuuttivat Grundlagen näkemykset ja visio.

“Jannen näkemys luovan prosessin kulusta oli helvetin houkutteleva. Grundlagen koko systeemi on tuore ja uusi, ja on kiinnostavaa päästä näinkin alusta mukaan luomaan sitä mihin tullaan menemään ja miten. Vaikeampi on keksiä miksi en olisi lähtenyt, Turussa harvemmin tulee eteen tällaisia mahdollisuuksia. Kultalautasella naamaan”, Rintala nauraa.

“Samulla on kilometrejä alla ja nyt on aika päästä keulimaan ja loistamaan omalla erikoisosaamisalueella. Liike avaa brändäämiselle ihan uuden maailman”, Hongell lisää.

Koodia luovalla näkemyksellä

Viisi vuotta toimistomaailmassa ja niistä viimeisimmät Hungryssa, nykyisemmin Perjantai, viihtynyt Heikkilä aloitti Grundlagessa Digital Creativen roolissa.

“Työnkuva on erityisen herkullinen, koska saan luoda sitä itse tehdessä. Pöytä on puhdas, kädet vapaat koodin suhteen ja rooli monipuolisempi ja luovempi kuin koskaan ennen. Toki myös vastuuta on enemmän, mutta palo viedä asioita eteenpäin ja keksiä uusia ja jännittäviä juttuja on kova”, Heikkilä kertoo ja jatkaa: “Uskon, että Grundlagessa pääsen tekemään merkittäviä asioita ja jättämään oman kädenjälkeni. Täällä on hyvä eteenpäinmenemisen tunne.”

“Mikko on koodarimaailmassa täysin spesiaali. Big datasta kiinnostunut devaaja, jonka vahvuus on visuaalisuuteen pohjautuvassa digitaalisessa suunnittelussa, mutta joka puhuu ihmisten kieltä eikä pelkkää koodia. Mikon osaaminen luo meille hirveästi mahdollisuuksia”, Hongell toteaa.

Intohimo yhdistää erilaiset erinomaisuudet

Luovan johtajan roolissaan Hongell haluaa tehdä luovuudelle tilaa kasvaa ja syventyä.

“Meillä on erityinen malli toimia. Kun kulttuuri taustalla on vahva ja visio kirkas, antaa se tekemisen tavoille ihan uudenlaisesti tilaa muotoutua omannäköisikseen, jokaisen erinomaisuus edellä. Samulla ja Mikolla on molemmilla ainutlaatuista annettavaa ja sellaiset tekijät kiinnostavat aina. Tekijöiden maantieteellinen sijainti tai muut konventiot ovat toissijaisia, jos löytyy luovuutta ja jaettu intohimo asioiden tekemiseen ja lopputulokseen”, Hongell päättää.