Grundlagen design-antropologi Anna Haverinen Vuoden Huippujen tuomaristoon

Julkaistu 16.12.2020 17:22 | Päivitetty 14.09.2023 13:15

Mainostoimisto Grundlagen design-antropologi ja asiakasymmärrysstrategi Anna Haverinen on valittu Vuoden Huiput 2020 tuomaristoon Palvelut-kategoriassa.

Anna Haverinen Grundlagen design-antropologi

Anna Haverinen Grundlagen design-antropologi

Grafian Vuoden Huiput on Suomen merkittävin luovan suunnittelun kilpailu, joka järjestetään vuosittain. Tapahtuma tähtää suunnittelun tason nostamiseen, luovuuden ja omaperäisyyden voimistamiseen sekä suunnittelijoiden ammattitaidon kehittämiseen. Kilpailu järjestetään nyt 41. kerran.

“Olen erittäin otettu tästä luottamuksesta. Antropologina tarkastelen palveluiden suunnittelua ja muotoilua aina osana yhteiskunnallista ja kulttuurista viitekehystä, ja olen ylpeä siitä, että antropologista osaamista halutaan myös tuomaristoon mukaan.”, Haverinen pohtii.

Kilpailun päätuomari sekä Aalto yliopiston apulaisprofessori Arja Karhumaa on valinnut vuoden 2020 teemaksi huolenpidon.

“Mitä tarkoittaisi kilpailla ja samaan aikaan pitää huolta? Raskas vuosi on osoittanut, kuinka monin eri tavoin olemme yhteydessä toisiimme ja ympäristöömme, ja toisaalta ihmiset kohtaavat yhä useammin vain medioiden kautta. Siksi visuaalinen viestintä ja mainonta ovat aina jonkinlaista maailmointia: luovan suunnittelun tuloksilla rakennetaan jatkuvasti esityksiä siitä, millainen maailma on ja millaiseksi sen haluaisimme tehdä. Rohkaisen jokaista tuomaristoa keskustelemaan siitä, minkälaista maailmointia milläkin suunnittelun alueella tehdään. Mistä seikoista pitäisi pitää parempaa huolta? Mitä haluamme lisää?”, Karhumaa linjaa.

"Olen innoissani vuoden teemasta, sillä se liittyy tiiviisti siihen työhön, jota olen meillä Grundlagella tehnyt asiakkaidemme kanssa. Palvelut-kategoria on brändien kehittämisen kannalta myös yksi kriittisimpiä asiakaskohtaamispisteitä", summaa Haverinen.

Kilpailun ilmoittautuminen käynnistyy jo heti vuoden vaihteen jälkeen 4. tammikuuta. Shortlista julkistetaan 17.2.2021 ja itse kilpailugaala järjestetään 22. huhtikuuta.