Afrikan Tähti jo 70 vuotta – virtuaalinen tiedotustilaisuus torstaina 15.4.2021

Julkaistu 14.04.2021 09:32 | Päivitetty 28.04.2021 12:16

Afrikan Tähti jo 70 vuotta – Peli-ikonia juhlistetaan erikoispainoksella

Virtuaalinen tiedotustilaisuus torstaina 15.4.2021 klo 13–14

Linkki: Ilmoittaudu mukaan julkistustilaisuuteen

Kaikkien suomalaisten tuntema ja rakastama Afrikan Tähti täyttää jo 70 vuotta. Nyt miljoonia kappaleita myyty peli saa täysin uuden ilmeen juhlavuoden kunniaksi julkaistavalla erikoispainoksella.

Sen suunnittelusta vastasi palkittu suomalainen kuvataiteilija, joka tunnetaan erityisesti lastenkirjakuvituksistaan. Värejä ja hyvää muotoilua rakastava taiteilija sanoo arvostetun pelin olleen mielenkiintoinen haaste, jonka hän otti ilolla vastaan.

“Harvoin, jos koskaan, pääsee uudistamaan jotain näin ikonista. Tämä alkuperäinen pelilauta on varmasti iskostunut kaikkien suomalaisten mieliin jo useiden sukupolvien ajan”, tiedotustilaisuudessa paljastettava taiteilija kertoo ennakkoon.


Vielä ehdit mukaan virtuaaliseen tiedotustilaisuuteen, jossa paljastetaan taiteilijan henkilöllisyyden lisäksi mikä seikka pelissä oli sellainen, jota ei haluttu muuttaa ja mistä idea erikoispainokseen syntyi.

Afrikan Tähden suunnittelija Kari Mannerla oli vasta 19-vuotias, kun lautapelien ikoni vuonna 1951 julkaistiin. Ennennäkemättömään suosioon yltänyttä peliä on myyty reilusti yli neljä miljoonaa kappaletta Suomessa ja maailmalla. Siitä on tehty myös matkaversio sekä Etelä-Amerikkaan sijoittuva Inkan aarre vuonna 2005.

Tiedotustilaisuuden haastattelijana on toimittaja Pasi Heikura, ja haastateltavina Afrikan Tähteä julkaisevan pelivalmistaja Pelikon tuoteryhmäjohtaja Jenni Jalava, erikoispainoksen suunnitellut taiteilija sekä Afrikan Tähden suunnitelijan Kari Mannerlan tytär Meri Mannerla-Magnusson.