Afrikan Tähti 70 vuotta

Julkaistu 15.04.2021 13:30 | Päivitetty 28.04.2021 12:16

Afrikan Tähti uudistui juhlavuoden kunniaksi

Kaikkien rakastama Afrikan Tähti ei näytä tänä vuonna samalta. Jo 70 vuoden ajan tämä lautapelien klassikko on ollut suomalaisten kestosuosikki. Nyt Afrikan Tähteä julkaiseva Peliko päätti kunnioittaa pelin 70-vuotista menestystarinaa tekemällä siitä erikoispainoksen.

“On ollut uskomattoman hienoa olla osa tämän upean pelin tarinaa ja päästä viettämään sen juhlavuotta. Suomessa julkaistaan vuosittain pitkälle toistasataa peliä, joten on suorastaan ihmeellistä, että Afrikan Tähden tarina ulottuu jo seitsemälle vuosikymmenelle”, Afrikan Tähden julkaisijan Pelikon tuoteryhmäjohtaja Jenni Jalava, iloitsee.

Klassikkopelin juhlavuoden uusi ilme julkistettiin 15.4. toimittaja Pasi Heikuran juontamassa tiedotustilaisuudessa. Afrikan Tähti ja sen maailma ovat Heikuralle entuudestaan tuttuja, sillä hänen Afrikan Tähden maailma -ohjelma kuljettaa kuulijoita tutun pelilaudan mysteerien äärelle.

“Olen ohjelmassani tutkinut Afrikan Tähteä muun muassa jalokiviasiantuntijan, sosiaali- ja kulttuuriantropologian akatemiatutkijan, lautapeliharrastajan sekä ulkoministeriön Afrikan politiikan johtavan asiantuntijan kanssa, joten tässä pelissä todellakin on useita tasoja, jotka selittävät pelin vuosikymmeniä kestänyttä menestystarinaa. Tähden etsintään liittyy selvää mystiikkaa”, Heikura pohtii.

Vain juhlavuoden 2021 ajan myynnissä oleva peli on ilmeeltään täysin uudistettu. Sen suunnittelusta vastasi palkittu kuvataiteilija Matti Pikkujämsä. Hänet tunnetaan erityisesti lastenkirjakuvituksistaan, lehtikuvituksista ja suunnittelemistaan tekstiileistä. Värejä ja hyvää muotoilua rakastava Pikkujämsä sanoo arvostetun pelin olleen mielenkiintoinen haaste.

“Harvoin, jos koskaan, pääsee uudistamaan jotain näin ikonista. Tämä alkuperäinen pelilauta on varmasti iskostunut kaikkien suomalaisten mieliin jo useiden sukupolvien ajan”, Pikkujämsä kertoo.

Hänen mukaansa pelattavuuteen tehtyjä muutoksia ei juuri ole, mutta esimerkiksi perinteisiä rosvoja hänen uudistamastaan pelilaudasta ei löydy.

“Ei huolta, kyllä pelaajan edelleen täytyy rahoistaan huolta pitää, sillä rosvot ovat juhlavuoden versiossa korvattu leopardeilla. Ne vasta nopeasti rahat vievätkin”, Pikkujämsä nauraa.

Kaikissa Afrikan Tähteen liittyvissä uudistuksissa ja suunnitelmissa ovat mukana myös Kari Mannerlan neljä tytärtä. Tekijänoikeuksista vastaava Minka Mannerla on toiminut tiiviissä yhteistyössä erikoispainoksen luomisessa. Myös muut kolme tytärtä ovat iloisia isänsä pelin juhlavuoden erikoispainoksen visuaalisesta ilmeestä.

“Afrikan Tähti on ollut osa meidän elämää ihan aina. Se on asia, josta on voinut olla ylpeä, ja nyt merkkivuoden kunniaksi toteutettu erikoispainos vain vahvistaa tätä tunnetta. Juhlavuoden värikäs ja iloinen painos tuo pelin ilmeeseen mukavaa leikkisyyttä, kunnioittaen kuitenkin alkuperäistä pelilautaa juuri sopivasti. Uskomme, että versio herättää uusissa pelaajissa innostusta ja hekin päättävät lähteä etsimään Afrikan Tähteä”,erikoispainoksesta ilahtunut Meri Mannerla-Magnusson kertoo.


Lisätietoja:

Jenni Jalava
Tuoteryhmäjohtaja / Product category director
+358 50 5226643
jenni.jalava@martinex.fi